GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Bankekød med gulerødder

    Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »

  • Barbecueburger

    Skær løget i små tern. Kom olien på en pande og varm det op. Svits løg og kød til kødet har skiftet farve. Kom barbecuesauce i. Kog blandingen ind ca. 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Skær peberfrugt, tomater og agurk i skiver. Varm burgerbollerne på brødristeren, flæk bollerne og smør… Læs mere »

  • Boller i karry med grønsager

    Hak løget fint. Rør en fars af kød, æg, løg og havregryn. Tilsæt vand, så farsen bliver lind. Krydr farsen med salt og peber. Lad farsen trække ½ times tid. Bring en gryde med ca. 6 dl vand i kog, evt. tilsat lidt konc. hønse- eller grønsagsbouillon. Form farsen til boller med en teske og… Læs mere »

  • Bolognese med ris asian style

    Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del –… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »

  • Braiserede oksekæber i mørkt øl

    Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »

  • Braiseret kalvelever med løg og champignon

    Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter. Løgene får en kompotagtig konsistens… Læs mere »

  • Bøf Lindstrøm med kartoffel-selleripuré

    Bank oksekødsskiverne meget tynde. Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle.… Læs mere »

  • Bøf med kartofler i fad

    Vask og skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i skiver. Snit porrerne. Smør et ildfast fad med ½ spsk olie og fordel kartofler, porrer og selleri lagvis. Krydr med salt og peber og hæld hvidløgssaucen over. Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Kom tranebær, appelsinsaft og sukker i en gryde. Lad… Læs mere »

  • Bøf med kold estragoncreme

    Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter eller til de er møre, når man stikker i dem med en urtekniv. Hak estragon og løg fint og rør det i den græske yoghurt. Smag cremen til med salt og peber. Form bøfferne til 4 bøffer og… Læs mere »