GIV LIV

Okse-/kalvekød

 • Hvidløgshakkebøf med barbecuesauce, kartofler og majskolber

  Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilbehør Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne… Læs mere »

 • Souvlaki på fladbrød med græsk inspireret salat

  Souvlaki Skær kødet i tern og mariner i citronsaft, mynte, oregano, presset hvidløg, olie og salt et par timer eller endnu bedre natten over. Fordel kødet på spyd og grill på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side. Græsk inspireret salat Skær halvdelen af tomaterne i skiver; resten i både. Skyl spinaten,… Læs mere »

 • Hjemmelavet shawarma

  Marineret oksekød Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika. Skær kødet i strimler eller tern, og kom det i en frysepose med krydderier og citron eller limesaft. Bind knude på posen. Gnid kødet godt ind i marinaden. Lad… Læs mere »

 • Nudelsalat med sommergrønt og grillspyd

  Grillspyd Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med limesaft, chilisauce og presset hvidløg. Bind en knude på posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Skær løgene i både. Fordel kød og løg på 4 grillspyd. Grill spyddene i ca. 5 minutter. Vend dem… Læs mere »

 • Beef salad med grillede grønsager og fuldkornspasta

  Tilberedningstid ca. 30 min. Rosmaringrillede grønsager Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær squash og aubergine i skiver. Halvér tomat-erne. Spray eller pensl grøn-sagerne med lidt olie og krydr med rosmarin, salt og peber. Grill grønsagerne på en varm grill eller en grillpande, til de er møre og har fine grillstriber. Beef salad Kog… Læs mere »

 • Lun, grøn kartoffelsalat med halloumi og hakkebøffer fra grillen

  Grøn kartoffelsalat Skur kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre. Du kan med fordel bruge en rest kogte, kolde kartof­ler. Skær de lune kartofler i min­dre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skyl spinaten, og slyng den tør. Nip bønnerne. Varm olien på en stor slip… Læs mere »

 • Stegt okseflanksteak med agurke-/ramsløgssalsa og bagt peberfrugt- og gulerodssalat

  Salat Rens peberfrugterne, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend peberfrugter, gulerødder og rødløg sammen med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter. Vend grønsagerne med… Læs mere »

 • Lasagne med squash, aubergine og oksekød

  Fyld/sauce Hak løgene, og svits dem i olien på en stor pande. Tilsæt kødet, og brun det med i et par minutter. Skær squash og auberginer i tern eller tynde skiver, og steg dem med løg og kød, til de bruner let. Tilsæt tomater, presset hvidløg og oregano, og kog saucen op. Smag til med… Læs mere »

 • Let sprængt kalvebryst med peberrodssauce

  Saltlage Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køle­skabet 1-2 døgn. Let sprængt kalvebryst Skyl kødet godt under koldt vand. Kom kød, krydderurter og krydderier i en… Læs mere »

 • Caféburger med oksesteak og

  Estragoncreme Hak agurker og estragon fint. Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep, syltede agurker og estragon. Smag cremen til med salt og peber. Burger Snit salaten. Skær tomater, agurk og løg i skiver. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Lun brødene, flæk… Læs mere »