GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Bagt kartoffel med oksekødfyld

    Bagt kartoffel Vask kartoflerne og tør dem godt. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 1 time. Oksekødfyld Hak løget. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpuré, og lad det simre ca. 10… Læs mere »

  • Roastbeef med jordbærsalat og sprøde rugbrødschips

    Roastbeef Krydr stegen med salt og peber. Varm olien i en slip let-gryde, og brun stegen godt på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og sæt det i en kold ovn på 200 grader. Steg til kødet har en centrumstemperatur på 54 grader. Tag stegen ud og afkøl. Sprøde rugbrødschips Tænd ovnen på… Læs mere »

  • Pitabrød med bøf, sauce tatar og sprød kål

    Pitabrød med bøf, sauce tatar og sprød kål

    Rør yoghurt med sennep, mayonnaise, hakkede kapers og hakkede krydderurter og smag til med salt og peber. Halver kålen, fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Skær glaskål i tændstiktynde strimler. Vend sauce tatar med kål og glaskål. Varm en grillpande godt op. Krydr kødet med salt og peber og grill det… Læs mere »

  • Boef-Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmosstroganoff-med-jordskok-og-korfottelmos

    Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmos

    Skær kødet i strimler og dup dem let med køkkenrulle. Bland hvedemel med paprika, salt og peber og vend kødet heri. Pil og hak løgene. Rens champignon og skær i skiver. Skræl gulerødder og pastinakker og skær i små tern. Steg bacon sprødt i en tykbundet slip let gryde og tag det op. Steg løg,… Læs mere »

  • Cottage pie

    Cottage pie

    Kartoffelmos Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand. Afdryp og kom de møre kartofler i en skål og mos dem, mens du gradvis tilsætter mælken – du kan evt. lune den lidt forinden. Mosen skal være luftig. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kødsauce Hak løg, hvidløg, riv gulerødder,… Læs mere »

  • Langtidsstegt okse med polenta

    Langtidsstegt okse Skær kødet i tern. Varm olien i en tykbundet stegegryde, og brun kødet. Krydr med salt og peber og sæt til side. Rens grønsagerne, og skær dem i små terninger. Hak rødløg og hvidløg fint. Steg grønsager og rødløg i gryden, og tilsæt hvidløg, hakkede tomater, rødvin, rosmarin og laurbærblade. Tilsæt kødet, og… Læs mere »

  • Cremet grønkålssuppe med sprødstegt chorizo

    Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre… Læs mere »

  • Krydderculotte med hvidløgsmarinerede bønner, kartofler og løgkompot

    Krydderculotte Skær det meste af fedtet af oversiden af stegen, så der kun er 1 mm fedt tilbage. Rids det tynde fedtlag i tern. Hak rosmarin og timian fint. Riv citronskallen fint. Hak hvidløget fint, og bland det med krydderurter, citronskal, salt og peber. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Læg stegen på en bagerist, og… Læs mere »

  • Sliders med kålsalat, oksekød og barbequesauce

    12 stk./4 personer Mini-burgerboller Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkorns durum mel i væsken. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, og ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på… Læs mere »

  • Wrap med grillspyd, quinoasalat og rygeostcreme

    Quinoasalat Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl. Snit spidskålen fint. Skyl og nip jord­bærrene. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend quinoa med kål, jordbær, agurk og ærter. Rygeostcreme Rør rygeost sammen med yoghurt. Skær eller klip purløgene fint – gem lidt til pynt – og rør dem i cremen. Smag… Læs mere »