Forside > Sundhed > Opskrifter > Oliventapenade
Frokost

Oliventapenade

Ingredienser

4 Personer

  • 200 g oliven, uden sten
  • 50 g bløde soltørrede tomater
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g mandler
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    1 glas, ca. 175 g

    Kom oliven i en blender eller minihak­ker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar kon­sistens og smag til med flagesalt og peber.

    Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl.

    Brug tapenaden på ristet fuldkorns­brød eller vend den med fuldkornspasta.

    Tip! Energifordeling herunder er pr. 100 g

    Frugt og grønt*

    Ca. 15 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1100 KJ
    (250 kcal)

    Kulhydrat

    10 g

    Protein

    4 g

    Fedt

    24 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet