Hjerteforskning redder liv – derfor støtter Hjerteforeningen dig som forsker. Vi kæmper for et liv uden hjertesygdom og for det bedste liv med. Hjerteforeningen støtter forskning inden for fem udvalgte forskningstemaer, mens Børnehjertefonden støtter forskning i medfødt hjertesygdom. Du kan finde information om de fem forskningstemaer, ansøgningsprocessen og meget andet her på vores hjemmeside.
Ansøgningsfrister for forskningsstøtte 2025
For at komme i betragtning til at modtage støtte fra Hjerteforeningen skal du først indsende en projektidé. Der åbnes for projektidéer den 30. august 2024 med frist den 11. oktober 2024, kl. 14.00. Lever din idé op til de gældende krav, inviteres du til at indsende en fuld projektansøgning. Ansøgningsfristen for fulde ansøgninger er den 17. januar 2025, kl. 14.00.
Søger du støtte fra Børnehjertefonden, skal du fra start indsende en fuld ansøgning. Ansøgningsrunden åbner i start december 2024 med frist fredag den 17. januar 2025, kl. 14.00.
Vær opmærksom på, at ansøgningsfristerne ligger tidligere end de foregående år. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen her eller gå direkte til Hjerteforeningens elektroniske ansøgningssystem.
For at kvalificere dig til forskningsstøtte fra Hjerteforeningen eller Børnehjertefonden skal du opfylde følgende krav:
- Ansøger skal være seniorforsker eller post.doc, hvilket betyder, at du som udgangspunkt skal have en ph.d.
- Ansøger skal være ansat på en dansk forskningsinstitution.
- Der skal søges om mellem 3 og 10 millioner kroner. For Børnehjertefonden er minimumskravet 500.000 kroner.
- Projektet skal være af høj international standard.
- Projektet skal bidrage med ny viden og tydeligt adskille sig fra eksisterende forskning.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan søger jeg om forskningsstøtte?
Hjerteforeningen støtter forskning inden for fem udvalgte temaer. For at ansøge om støtte skal du først indsende en projektidé. Herefter bliver udvalgte ansøgere inviteret til at indsende en fuld ansøgning, som vurderes af flere udvalg, inden de endelige modtagere udvælges. Du kan indsende flere projektidéer, men kun én fuld ansøgning.
Børnehjertefonden støtter al forskning inden for medfødt hjertesygdom. Der er derfor ikke krav om at indsende en projektidé eller modtage en invitation til at ansøge om støtte.
Læs mere om ansøgningsprocessen eller gå direkte til Hjerteforeningens elektroniske ansøgningssystem og ansøg.
Hvornår får jeg svar på min ansøgning?
Du får svar per e-mail i slutningen af juni.
Svar vedrørende projektidéer og ansøgninger sendes fra Hjerteforeningens elektroniske ansøgningssystem. Som ansøger skal du derfor sikre dig, at dine kontaktoplysninger i ansøgningssystemet er opdaterede.
Hvordan kontakter jeg jer?
Har du spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her på siden, er du meget velkommen til at kontakte os via mail. Hvis du ønsker at blive ringet op, skriv det i mailen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
- Ved spørgsmål om, hvad du kan søge støtte til, ansøgningsprocessen og bedømmelseskriterierne for ansøgninger, kontakt [email protected].
- Ved spørgsmål om en eksisterende bevilling, kontakt bevillingsadministrationen på [email protected]. Anfør venligst dit navn og bevillingsnummer i mailen.
- Ved spørgsmål om brugerinddragelse i forskning, kontakt forskningskonsulent Lisbeth Vestergaard Andersen på [email protected].
- Hvis projektet planlægges omtalt i dagspressen, skal omtalen ske i koordination med Hjerteforeningen. Skriv i så fald i god tid forinden til [email protected].
Genveje
Hjertet kalder på dig
1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.