Børnehjertefonden støtter forskning inden for medfødt hjertesygdom. Medfødt hjertesygdom defineres som misdannelser i hjertets opbygning, som er opstået under fosterets udvikling. Her på siden har vi præciseret en række særlige forhold for Børnehjertefondens forskningsstøtte. Derudover henvises der til Hjerteforeningens øvrige retningslinjer og regler. Har du spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her på siden, kan du kontakte Børnehjertefonden.
Ansøgningsfrist for Børnehjertefondens forskningsstøtte 2025
Søger du støtte fra Børnehjertefonden, skal du fra start indsende en fuld ansøgning. Ansøgningsrunden åbner i start december 2024 med frist fredag den 17. januar 2025, kl. 14.00.
Vær opmærksom på, at ansøgningsfristen ligger tidligere end de foregående år.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad støtter Børnehjertefonden?
Børnehjertefonden støtter forskning i medfødt hjertesygdom. Medfødt hjertesygdom defineres som misdannelser i hjertets opbygning, som er opstået under fosterets udvikling.
Børnehjertefondens støtte bliver uddelt som projektbevillinger til aflønning og/eller drift i forbindelse med projektet. Læs mere om projektbevillinger her.
Hvad støtter Børnehjertefonden ikke?
Børnehjertefonden støtter ikke forskning uden for området medfødte hjertesygdomme. Børnehjertefonden giver heller ikke støtte til:
- IT-udstyr, computere og almindelig forekommende software. Du kan dog søge støtte til IT-udstyr, der er specifikt og relevant for forskningsprojektet, fx specialiseret software og tablets til patienters/borgeres inddragelse i projektet.
- Administrationsgebyrer eller andre typer af "overheads" i statslige, regionale eller kommunale institutioner, herunder ph.d.-afgifter og publikationsgebyrer. Du kan dog søge støtte til gebyrer for videnskabelige Open Access-tidsskrifter.
- Kongresdeltagelse, hvis deltagerne er inviteret/finansieret af medicinal- eller medico-industrien.
- Løn til læger, herunder tillæg som ph.d.-studietillæg, ph.d.-klinisk assistent tillæg, funktionstillæg, ph.d.-vejledertillæg, decentrale tillæg og ulempetillæg.
Må jeg indsende flere projektansøgninger?
Det er kun muligt at modtage én bevilling per forskningsprojekt per ansøgningsrunde. Det betyder, at Børnehjertefonden i et givent år kun modtager én ansøgning per forskningsprojekt. Derudover kan du kun være hovedansøger på én ansøgning pr. år.
Ansøgnings- og bedømmelsesprocessen
Når du søger støtte fra Hjerteforeningen, skal du først indsende en projektidé og inviteres til at indsende en fuld ansøgning. Dette gælder ikke for Børnehjertefonden. Her skal du sende en fuld ansøgning fra start, og der er således hverken krav om en projektidé eller invitation, for at kunne søge om støtte. Herudover er ansøgnings- og bedømmelsesprocessen den samme som for ansøgere hos Hjerteforeningen.
Vilkår for bevillinger
De vilkår og betingelser, der gælder, når du modtager støtte fra Børnehjertefonden, er med få undtagelser de samme som for Hjerteforeningen. Som bevillingsmodtager hos Børnehjertefonden skal du dog være særlig opmærksom på følgende:
- Når du har aflagt rapport, og hvis Børnehjertefonden vurderer, at forskningsresultaterne er interessante for vores private støtter mv., vil rapporten blive offentliggjort på Børnehjertefondens hjemmeside.
- Ved enhver omtale af forskningsprojektet i publikationer, herunder artikler, posters, præsentationer og interviews, skal du anføre, at projektet er støttet af Børnehjertefonden (The Danish Children Heart Foundation). Ved publikationer som artikler, posters og lignende skal du også angive bevillingsnummeret, fx 2023-54321-23100.
- Børnehjertefonden forventer, at du i rimeligt omfang står til rådighed for vores kommunikation og er villig til at holde foredrag.
Øvrige særkrav og opmærksomhedspunkter
- For at komme i betragtning til støtte fra Børnehjertefonden skal du søge om minimum 500.000 kroner.
- Det er kun muligt at modtage én bevilling per forskningsprojekt per ansøgningsrunde. Det betyder, at Børnehjertefonden i et givent år kun modtager én ansøgning per forskningsprojekt. Derudover kan du kun være hovedansøger på én ansøgning pr. år.
- For bevillinger fra Hjerteforeningen gælder det, at man kun kan have én aktiv bevilling per hovedansøger (for bevillinger opnået i 2022 eller senere). Denne regel dog ikke for bevillinger fra Børnehjertefonden.
- Det er kun betalende medlemmer af Hjerteforeningen (ikke prøvemedlemskaber), der kan søge støtte til forskning fra Børnehjertefonden.
- Du skal være ansat på en dansk forskningsinstitution for at modtage støtte fra Børnehjertefonden.
- For forskningsprojekter, der involverer data fra registre, som kræver tilladelse til datatræk, fx Dansk Register for Medfødte Hjertesygdomme, skal tilladelsen indhentes før ansøgning om støtte. Tilladelsen skal vedlægges ansøgningen.