Forside > Sundhed > Motion

Motion

Du lever længere med motion, viser forskningen. Tag det næste eller første skridt mod en sundere fremtid.

Drømmer du om en løftet pegefinger?

Nej, vel. Vi giver dig i stedet masser af højt humør, inspiration, sjove tilbud og gode råd baseret på erfaring og solid viden. Sammen sikrer vi os, at du kommer godt i gang med at være mere fysisk aktiv. Derfor har vi samlet al vores bedste viden til dig med drømme om mere motion i hverdagen og dig, der er hjertepatient eller pårørende til en.

For det nytter, når du er aktiv!

Her tre gode råd til dig:

 • Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter hver dag
 • Lav aktiviteter, der styrker dine muskler, mindst to gange om ugen
 • Begræns den tid, hvor du sidder stille

Men hvor starter jeg? Ja, husk at lidt er bedre end ingenting, når det kommer til fysisk aktivitet og motion. Gå efter at være fysisk aktiv regelmæssigt – helst hver dag. Og når du skal i gang, så start nemt ud og gå gradvist frem i forhold til, hvor lang tid du motionerer, hvor hårdt det er, og hvor ofte du er i gang.

Med andre ord: Kom med på holdet og prøv en af vores tilbud, eksempelvis vores meget populære træningsvideoer med danser Thomas Evers Poulsen.

Vi lover dig smil på læben og sved på panden!

Vi gider ikke dårlig samvittighed

Smid den væk og dyrk motion, fordi det grundlæggende hjælper med at holde kroppen sund og rask. Når du bevæger dig, forbrænder du energi og sænker kolesteroltallet i blodet. Og nej, det er ikke nødvendigt at dyrke hård træning i fitnesscenteret for at beskytte hjertet – en behagelig gåtur på 30 minutter om dagen er bedre end ingenting.

På siden her får du vores tilbud til dig, der i humør til god træning og dig, der er hjertepatient.

… og du kan endda komme hurtigt i gang.

Her får du vores hurtige, nemme tips til bevægelse i hverdagen:

 • Tag cyklen til arbejdet.
 • Gør dine ærinder til fods.
 • Gå af bussen et stop tidligere.
 • Tag en gåtur i frokostpausen.
 • Deltag aktivt i børnenes fysiske lege.
 • Tag trapperne i stedet for elevatoren.
 • Gå en tur med græsslåmaskinen eller støvsugeren.

Ofte stillede spørgsmål 

Hvad er fordelene ved bevægelse i hverdagen?

Bevægelse i hverdagen har mange fordele for din sundhed. Det kan blandt andet:

 • forbedre dit humør
 • mindske risikoen for sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, diabetes og kræft
 • styrke dine muskler og knogler
 • forbedre din balance og koordination
  Gøre det lettere at holde en sund vægt

Hvor meget bevægelse skal jeg have?

For at opnå de sundhedsmæssige fordele ved bevægelse anbefales det, at du er fysisk aktiv i mindst 30 minutter om dagen, fem dage om ugen. Det er også, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det kan du gøre ved at kombinere forskellige former for aktivitet, såsom gåture, cykling, svømning, dans eller ved at være aktiv på mange andre måder, fx ved at gå en tur med græsslåmaskinen eller støvsugeren.

Hvis du ikke er vant til at være fysisk aktiv, kan du starte med at bevæge dig i 10-15 minutter om dagen og gradvist øge tiden. Lyt altid til din krop og hold en tæt dialog med din læge, når du er hjertepatient – også om motion. Du er velkommen til at ringe til Hjertelinjen på 70 25 00 00 og få gode råd til motion.

Er det farligt at dyrke motion, når jeg er hjertepatient?

Motion er generelt godt – også for dig som hjertepatient. Du skal altid have en dialog med din læge omkring dit hjerte. Også når det kommer til motion.

Carsten og Gurli fandt fællesskabet i gå-gruppe
”Man skal opsøge sådan nogle gå-grupper og bare møde op, for det er rigtig godt! Man bliver glad af det, og man møder nogle gode mennesker. Glade mennesker!,” siger Carsten, der ligesom Gurli er med i en gå-gruppe. Gurli anbefaler dig: ”Hop ud i det! Lige meget hvor dårlig du er. Det at gå og være sammen med andre mennesker er guld værd!” (modelfoto)
Gå med
Kims forskning peger i én retning - et aktiv liv er hjertesundt
– Det er ikke bare sundt at dyrke motion hver dag. Faktisk har du en større chance for at overleve, hvis du bliver ramt af en blodprop i hjertet. Og det behøver ikke at være mange timers motion – selv en smule motion hjælper. Det viser resultater fra min forskning, hvor jeg sammen med kolleger har undersøgt effekten af fysisk aktivitet i forhold til at overleve en blodprop i hjertet, siger støttet forsker Kim Wadt.
Støt forskningen

6 veje til et sundt liv

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)