Forside > Om os > Partnerskaber

Partnerskaber

Hjerteforeningen kæmper for at forebygge hjerte-kar-sygdom og arbejder således aktivt med at påvirke samfundet.

Rådet for sund mad
Rådet skal bidrage til, at alle borgere kan spise sundere. Rådet skal yde et vægtigt bidrag til at gøre det nemt for alle borgere at få sunde madvaner gennem egen adfærd og ved at vende et fedmefremmende samfund til et sundhedsfremmende samfund, hvor alle spiser sundere.
Gå til raadetforsundmad.dk
Jobs_Malene

Læs mere om Rådet for sund mad

Rådet beskæftiger sig med alt det, vi spiser og rammerne omkring maden. Rådets indsatsområder er centreret omkring danskernes madvaner og at fremme sundere måltider - både når vi spiser hjemme og ude. Rådet arbejder med madkultur og med at fremme de sundere måltider hele vejen fra produktion til forbrug. Rådet baserer sit arbejde på Fødevarestyrelsens officielle kostråd og øvrige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen, som bygger på den bedste tilgængelige evidens.

Det er Rådets mission, at vi sammen arbejder for sundere mad og måltider

Rådet er sat i verden for at lykkes med mad og måltidsaktiviteter, som medlemmerne ikke kan på egen hånd. Rådet er samlingspunktet for aktører, der arbejder med sundhed, mad og måltider og som ønsker at lade sig inspirere og udfordre på tværs af sektorer. Rådets metoder er centreret omkring netværk, vidensdeling og fælles projekter.

fuldkornsstykker-m-havredrys-630x450
Fuldkornspartnerskabet
Fuldkornspartnerskabet er et offentligt-privat partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen samt en række fødevarevirksomheder.
Gå til fuldkorn.dk

Læs mere om Fuldkornspartnerskabet

Fuldkornspartnerskabet arbejder sammen om at indfri den fælles vision om at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Det gøres ved at øge tilgængeligheden af fuldkornsprodukter og udbrede kendskabet til fuldkorn.

Partnerskabet og fuldkornslogoet har gjort det nemmere for danskerne at vælge fuldkorn og fødevarevirksomhederne er gået dedikeret til opgaven og har tilsat fuldkorn i en mange forskellige produkter, så forbrugerne får en nem adgang til fuldkorn både morgen, middag og aften.

Hvorfor er Hjerteforeningen med?

– Mennesker, der spiser fuldkorn, lever længere og har mindre risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme. Hjerteforeningen er stolte af den positive udvikling, der er sket siden starten på partnerskabet – et godt partnerskab, hvor både virksomheder, myndigheder og interesseorganisationer på sundhedsområdet bidrager med hver deres kompetencer fortæller områdedirektør Morten-Ørsted Rasmussen

FULDKORNSPARTNERSKABETS RESULTATER:

  • En signifikant stigning i det gennemsnitlige daglige indtag af fuldkorn fra 36 gram før kampagnen startede til 82 gram. Over halvdelen af danskerne får mindst 75 gram fuldkorn om dagen, hvor det ved kampagnes start kun var 6 %.
  • En signifikant stigning i antal fuldkornslogomærkede produkter fra 190 produkter i 2010 til over 1000 produkter i 2019.
  • 68 % af alle danskerne kender fuldkornslogoet, og ud af dem siger 80 % at de også handler efter logoet. (Megafon 2021)
  • En række fælles kampagner og events er gennemført.

Der er stadig mange, der ikke får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen. Derfor fortsætter Fuldkornspartnerskabet arbejdet med at øge fuldkornsindtaget. Her vil der særligt være fokus på at øge indtaget blandt de 25 procent af befolkningen, der spiser mindst fuldkorn.

Læs mere på fuldkorn.dk

Hjerteforeningens repræsentant er Natasha Selberg, som kan kontaktes på [email protected]

A small boy and his father smile at each other as the boy reaches over the man's shoulder and touches his chin.  The man is wearing a black shirt with white dots, and the boy is wearing a white shirt.  The man has brown hair, and the boy has light brown hair.
Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima
I Fødevarepartnerskabet går virksomheder, organisationer og myndigheder sammen om ét fælles mål: Vi vil gøre det nemmere for danskerne at vælge sundere, velsmagende og mere klimavenlige fødevarer og måltider, når vi handler.
Gå til partnerskabets hjemmeside

Læs mere om Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima

Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima er et offentlig-privat partnerskab. Fødevarestyrelsen driver sekretariatet.

I Fødevarepartnerskabet går virksomheder, organisationer og myndigheder sammen om ét fælles mål: Vi vil gøre det nemmere for danskerne at vælge sundere, velsmagende og mere klimavenlige fødevarer og måltider, når vi handler. Mere end 100 partnere er med i partnerskabet og tæller detailhandlen, foodservice, +100 fødevarevirksomheder – både store og små, brancheforeninger, sundhedsorganisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner mm.

Med Fødevarepartnerskabet ønsker vi at gøre det nemmere at leve sundt – bl.a. ved at udvikle sundere fødevarer.

Vi er også aktive i disse partnerskaber:

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)