Forside > Sundhed > Opskrifter > Panna cotta med karamelliserede pærer
Dessert

Panna cotta med karamelliserede pærer

Ingredienser

4 Personer

Karamelliserede pærer

  • 1 kg pærer
  • 100 g sukker

Panna cotta

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 4½ dl sødmælk

Pynt

  • 30 g pistacienødder

Tilberedning

Karamelliserede pærer
Skræl pærerne, og skær kernehusene ud. Skær pærerne i store tern. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i karamellen. Lad dem simre ved svag varme, til de er knapt møre. Tag panden fra blusset, og lad pærerne trække, til de er helt møre. Lad dem køle af. Fordel halvdelen af pærerne i 6 portionsglas. Gem resten til senere.

Panna cotta
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem sammen med 2 tsk. af sukkeret. Varm 2 dl mælk op med vaniljesukkerret og resten af sukkeret. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde. Lad mælken køle af til den tykner. Rør i den af og til, så vaniljen i bunden bliver fordelt i hele mælken. Hæld mælken i glassene over pærerne. Stil desserten i køleskabet, og lad den stivne ca. 2 timer.

Fordel resten af pærerne på toppen af desserterne ved servering og drys med hakkede pistacienødder.

Frugt og grønt*

Ca. 125 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1200 kj
(280 kcal)

Kulhydrat

48 g

Fedt

6 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet