Forside > Sundhed > Opskrifter > Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder
Dessert

Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

Ingredienser

4 Personer

  • ½ stang vanilje
  • 1 spsk. sukker
  • 200 g skyr
  • 30 g hasselnødder
  • 1 lille frisk ananas (ca. 500 g frugtkød )
  • 2 spsk. honning
  • evt. lidt frisk mynte
  • Tilberedning

    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Rør vaniljesukkeret godt sammen med skyren.

    Rist hasselnødderne 3-5 minutter på en tør pande. Gnid hinderne af dem, og hak dem groft.

    Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i både eller skiver uden stok.

    Smelt honningen på en pande, og steg ananasstykkerne gyldenbrune på alle sider.

    Servér ananasstykkerne med vaniljeskyr, nøddedrys og evt. lidt frisk mynte.