Forside > Sundhed > Opskrifter > Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin
Dessert

Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

Ingredienser

4 Personer

  • 100 g tørrede frugter fx figner, svesker, rosiner og dadler
  • 1 dl mørk rom
  • 25 g hasselnødder
  • 175 g hvid hvede (fuldkornsmel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 100 g brun farin
  • 2 æg
  • ½ dl appelsinsaft
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 50 g lys sirup
  • 50 g blanding af sukat og pomerans
  • reven skal af 1 appelsinskal
  • lidt sigtet flormelis til pynt
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    14 personer (60 gram pr. person)

    Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid.

    Tænd oven på 160 grader.

    Hak nødderne fint.

    Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier.

    Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel med bagepulver og krydde­rier, nødder, appelsinsaft, olie og sirup. Rør til en ensartet dej og tilsæt sukat, pomerans, tørrede frugter i rom og appelsinskal.

    Hæld dejen i en smurt kageform ca. 1 liter eller i en springform, ca. 22 cm.

    Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Tag kagen ud og afkøl den, før den drys­ses med sigtet flormelis.

    Energifordeling*

    750 KJ
    (175 kcal)

    Kulhydrat

    25 g

    Fedt

    4 g

    Heraf mættet fedt

    0.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet