Ingredienser
4 Personer
Olivie salat
- 250 g kyllingefilet
- 2 dl vand
- 150 g gulerødder
- 400 g kogte kartofler
- 2 hårdkogte æg
- 100 g syltede irakiske agurker
- 150 g optøede ærter
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt naturel 2%
- Peber
- 1-2 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
Tilbehør
- 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød, fuldkornspitabrød, rugbrød eller groft hvedebrød
Del og print opskriften
Tilberedning
Olivie salat
Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af.
Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad dem køle af i en sigte. Pluk kyllingekødet i små stykker med fingrene.
Riv kartofler, æg og syltede agurker groft på et rivejern. Bland dem i en skål med ærter, gulerødder, kylling, mayonnaise og yoghurt. Vend det hele forsigtigt sammen. Smag til med peber, citronsaft og evt. lidt salt.
Tilbehør
Servér salaten med fuldkornsbrød.
Tip! Gem evt. lidt af fyldet og brug til pynt. Salaten kan bruges som sandwichfyld. Olivie kan man spise både varm og kold, den er let krydret og har en fantastisk smag.
Frugt og grønt*
Ca. 50 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1200 KJKulhydrat
39 gFedt
10 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet