Forside > Sundhed > Opskrifter > Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling
Aftensmad

Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

Ingredienser

4 Personer

Olivie salat

  • 250 g kyllingefilet
  • 2 dl vand
  • 150 g gulerødder
  • 400 g kogte kartofler
  • 2 hårdkogte æg
  • 100 g syltede irakiske agurker
  • 150 g optøede ærter
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt naturel 2%
  • Peber
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt

Tilbehør

  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød, fuldkornspitabrød, rugbrød eller groft hvedebrød

Del og print opskriften

Tilberedning

Olivie salat
Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af.

Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad dem køle af i en sigte. Pluk kyllingekødet i små stykker med fingrene.

Riv kartofler, æg og syltede agurker groft på et rivejern. Bland dem i en skål med ærter, gulerødder, kylling, mayonnaise og yoghurt. Vend det hele forsigtigt sammen. Smag til med peber, citronsaft og evt. lidt salt.

Tilbehør
Servér salaten med fuldkornsbrød.

Tip! Gem evt. lidt af fyldet og brug til pynt. Salaten kan bruges som sandwichfyld. Olivie kan man spise både varm og kold, den er let krydret og har en fantastisk smag.

Frugt og grønt*

Ca. 50 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1200 KJ
(300 kcal)

Kulhydrat

39 g

Fedt

10 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet