Forside > Sundhed > Opskrifter > Hjertemysli med skyr og bær
Hjerteliv 2025 1 Morgenmad

Hjertemysli med skyr og bær

Tænd ovnen på 180 grader. Kom honning og vand i en lille gryde og smelt ved svag varme. Bland havregryn med frø og kerner i en skål og vend med smeltet honningvand. Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen i ca. 15 min., til det er sprødt og gyldent. Vend i det undervejs. Afkøl blandingen på et stykke bagepapir. Hak mandlerne, og vend dem i myslien sammen med rosiner. Opbevar myslien i en lufttæt beholder.

Servering

Fordel skyr i to skåle og top med hjertemysli og bær.

Ingredienser

2 Personer

Hjertemysli (ca. 400 g nok til 10 portioner)

  • 75 g honning
  • ½ dl vand
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 150 g frø og kerner (hørfrø, sesamfrø, græskarkerner og hampefrø)
  • 50 g mandler
  • 50 g rosiner (kan erstattes af fx tørrede tranebær)

Servering

  • 400 g skyr
  • 80 g hjertemysli
  • 50 g blåbær

Del og print opskriften

Energifordeling*

1400 KJ
(350 kcal)

Kulhydrat

31 g

Protein

29 g

Fedt

9 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person for 2 dl skyr med 40 g myski og 25 g blåbær