Forside > Sundhed > Opskrifter > Rødbedecarpaccio med feta
Aftensmad

Rødbedecarpaccio med feta

Ingredienser

4 Personer

  • ½ kg rødbeder
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk. fennikelfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. æble- eller bæreddike
  • ¼ tsk. salt
  • 60 g feta
  • 1 bundt purløg
  • Tilbehør

    • 6 skiver fuldkorns hvedebrød (300 g)

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Skræl rødbederne og skær dem i så tynde skiver du kan, gerne på et skarpt rivejern. Hak hvidløget fint med fennikelfrøene og rør dem sammen med olie, eddike og salt i en stor skål. Vend rødbederne grundigt sammen med dressingen, så der er dressing på alle skiverne. Lad dem trække i 30 minutter eller mere.

    Bred rødbedeskiverne ud på 4 store tallerkener. Smuldr fetaen over rødbederne og drys med finthakket purløg. Servér med brød.

    Tip! Rødbederne bliver kun bedre af at trække, gerne til dagen efter i køleskabet. Servér rødbedecarpaccioen som forret eller lille frokostret.

    Frugt og grønt*

    Ca. 100 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1200 KJ
    (290 kcal)

    Kulhydrat

    45 g

    Fedt

    9 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet