Forside > Sundhed > Opskrifter > Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing
Aftensmad

Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

Ingredienser

4 Personer

Krydret skinkeculotte

  • 1 lille skinkeculotte, 500-600 g
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 3 nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 2 stænger kanel

Ovnbagte rodfrugter

  • 900 g hvide rodfrugter, fx selleri, persillerod og/eller pastinak
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt persille
  • ½ tsk. salt

Honningkartofler

  • 1 kg små skrubbede kartofler
  • 2 spsk. honning
  • 6 stilke timian

Sennepsdressing

  • 50 g stærk sennep
  • 30 g farin

Del og print opskriften

Tilberedning

Krydret skinkeculotte
Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 35-40 minutter.

Ovnbagte rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove, mundrette stykker. Vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend rodfrugterne med grofthakket persille og krydr med salt.

Honningkartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og dryp dem af i en sigte. Varm honningen op på en pande til det bruser, og steg kartoflerne i honningen til de er gyldenbrune. Tilsæt hakket timian.

Sennepsdressing
Rør sennep med farin og spæd evt. med lidt koldt vand til en tynd dressing.

Skær culotten i tynde skiver og servér med honningkartofler, rodfrugter og dryp med sennepsdressing.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(600 kcal)

Kulhydrat

89 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet