Forside > Sundhed > Opskrifter > Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing
Aftensmad

Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

Tilberedning

Krydret skinkeculotte
Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 35-40 minutter.

Ovnbagte rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove, mundrette stykker. Vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend rodfrugterne med grofthakket persille og krydr med salt.

Honningkartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og dryp dem af i en sigte. Varm honningen op på en pande til det bruser, og steg kartoflerne i honningen til de er gyldenbrune. Tilsæt hakket timian.

Sennepsdressing
Rør sennep med farin og spæd evt. med lidt koldt vand til en tynd dressing.

Skær culotten i tynde skiver og servér med honningkartofler, rodfrugter og dryp med sennepsdressing.