Forside > Sundhed > Opskrifter > Sildesalat med karry, bønner og kartoffel
Frokost

Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

Ingredienser

4 Personer

  • 150 g kogte kartofler
  • 150 g grønne bønner
  • 1 rød chili
  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille rødløg
  • 2 dl skyr, fromage frais eller kvark
  • 2 tsk. karry
  • 200 g marinerede sild (drænet vægt)
  • salt og peber
  • Tilbehør

    • 4 tykke skiver rugbrød, ca. 300 g

    Tilberedning

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry, chili, persille og halvdelen af løgene. Skær sildene i stykker i 1 cm bredde og vend dem i dressingen. Smag sildesalaten til med salt og peber.

    Servér sildesalaten på tykke skiver rugbrød og drys med resten af løgene.

     

     

    Frugt og grønt*

    Ca. 60 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1538 kj
    (366 kcal)

    Kulhydrat

    56 g

    Fedt

    9 g

    Heraf mættet fedt

    2 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet