Forside > Sundhed > Opskrifter > Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping
Aftensmad

Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping

Ingredienser

4 Personer

Rodfrugtsuppe

  • 1 kg rodfrugter fx kartofler, pastinak, gulerødder, persillerødder og knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ liter hønsebouillon

Kåltopping

  • ½ mellemstort kålhoved
  • 100 g spinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. sorte sesam

Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Rodfrugtsuppe

  • 1 kg rodfrugter fx kartofler, pastinak, gulerødder, persillerødder og knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ liter hønsebouillon

Kåltopping

  • ½ mellemstort kålhoved
  • 100 g spinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. sorte sesam

Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 350 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1500 kj
(350 kcal)

Kulhydrat

60 g

Fedt

10 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet