Forside > Sundhed > Opskrifter > Dampet fisk og rejer med lynstegte grønsager
Aftensmad

Dampet fisk og rejer med lynstegte grønsager

Ingredienser

4 Personer

Lynstegte grøntsager

  • 6 små rødløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g svampe, fx shiitakesvampe, champignoner eller kejserhatte
  • ¾ dl sojasauce
  • 2 spsk. eddike, gerne riseddike
  • ¼ tsk. cayennepeber eller stødt chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g grønne ærter
  • 200 g store rejer

Dampet fisk

  • 250 g filet af fast hvid fisk, fx torskefisk, havkat, rødfisk, stillehavshavtaske eller lign.
  • salt og peber

Tilberedning

Lynstegte grøntsager
Skær rødløgene i tykke både. Skær peberfrugterne i strimler og svampene i skiver. Rør sojasauce sammen med eddike, cayennepeber og finthakket hvidløg. Rist sesamfrøene på en tør slip let-pande, til de ‘popper’ og dufter. Lad dem køle af. Varm olien op på panden og steg løg, peberfrugter og svampe ved høj varme under omrøring i ca. 8 minutter. Tilsæt ærter og rejer, og lun dem sammen med grøntsagerne. Anret grøntsagerne på et fad. Hæld marinaden over grøntsagerne og drys med sesamfrø.

Dampet fisk
Skær fisken ud i stykker på ca. 3 × 3 cm, og krydr dem med salt og peber. Bring 2 dl vand i kog i en pande eller bredbundet gryde. Læg fisken i kogevandet, og lad den simre under låg i 3 minutter. Tag fisken op med en hulske, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og anret den oven på grøntsagerne.

Servér retten med kogte ris.