Forside > Sundhed > Opskrifter > Rodfrugtchips med sauce tatar
Snacks

Rodfrugtchips med sauce tatar

Ingredienser

4 Personer

Rodfrugtchips

  • 1 kg rodfrugter fx pastinakker, gulerødder og rødbeder
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt

Sauce tatar

  • 100 g skyr 0,2 %
  • 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 håndfuld krydderurter fx kørvel, persille, dild, basilikum
  • 20 g kapers
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Rodfrugtchips
Skræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grønsagerne en frysepose med olivenolie, og massér dem forsigtigt, så olien fordeler sig. Læg grønsagerne på en bageplade med bagepapir – de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Åben ovnen indimellem, og lad dampen slippe ud. Tag rodfrugtchipsene ud, efterhånden som de er sprøde.

Afkøl chipsene.

Sauce tatar
Rør skyr med mayonnaise og sennep. Hak krydderurterne og vend i cremen sammen med kapers. Krydr med salt og peber.

Drys rodfrugtchips med salt og server med sauce tatar.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

750 KJ
(175 kcal)

Kulhydrat

18 g

Protein

7 g

Fedt

7 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet