Forside > Sundhed > Opskrifter > Kartoffelpizza
Aftensmad

Kartoffelpizza

Ingredienser

4 Personer

  • 15 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 350 g hvedemel ca.
  • 4 mellemstore kartofler
  • 2 løg
  • 100 g frisk mozzarella, 30+
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 50 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 1½ spsk. tørret rosmarin
  • Tilbehør

    • blandet salat af fx
    • ½ salathoved
    • 4 tomater
    • 1 peberfrugt
    • ½ agurk

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys med finthakket løg. Fordel kartoffelskiver, spinat, lufttørret skinke, rosmarin og mozzarella på pizzaen. Bag den ved 250 grader i ca. 25 minutter.

    Frugt og grønt*

    Ca. 200 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2400 KJ
    (600 kcal)

    Kulhydrat

    63 g

    Protein

    17 g

    Fedt

    20 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet