Ingredienser
4 Personer
24 stk.
- 2½ dl vand
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 30 g hørfrø
- 200 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 25 g forskellige kerner til drys, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø
Del og print opskriften
Tilberedning
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter.
Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det øverste stykke bagepapir, prik dejen med en gaffel, og skær hvert stykke ud i ca. 12 stykker. Løft bagepapiret med dej over på bageplader. Pensl med vand, og drys med kerner. Kør forsigtig kagerullen over knækbrødsdejen, og bag knækbrødene ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Skru ned til 100 grader, og bag brødene færdige i 15 minutter, til de er sprøde.
Lad knækbrødene køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tip! Energifordeling er angivet pr. stk.
Frugt og grønt*
Ca. 2 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
300 KJKulhydrat
12 gProtein
2 gFedt
2 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet