Forside > Sundhed > Opskrifter > Mexicanske pandekager med grøn salsa
Aftensmad

Mexicanske pandekager med grøn salsa

Ingredienser

4 Personer

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 400 g hakket oksekød, max. 10% fedt
  • 1 glas tacosauce, fx medium hot
  • 1 tsk. oregano
  • salt
  • 1 avocado
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1spsk. lime- eller citronsaft
  • salt
  • 1 tsk. chili eller syltet jalapeno chili (kan udelades)
  • 8 medium fuldkornstortillas
  • ½ icebergsalat
  • 3 tomater
  • ½ agurk
  • 200 g majskerner
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber.

    Skær avocadoen over og tag kødet ud. Rens peberfrugten for stilk og kerner. Skær peberfrugten i mindre stykker. Kom avocado og peberfrugt i en blender eller foodprocessor og mix det jævnt. Smag til med hvidløg, limesaft, salt og eventuelt friskhakket eller syltet chili.

    Varm pandekagerne efter anvisning på emballagen. Fyld pandekagerne med kødsauce, grøn salsa og snittet icebergsalat, tomater og agurk i skiver og majskerner.

    Tip! Grøn salsa smager også godt som dip til grønsagsstænger.

    Frugt og grønt*

    Ca. 355 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2410 KJ
    (580 kcal)

    Kulhydrat

    69 g

    Fedt

    19 g

    Heraf mættet fedt

    5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet