Ingredienser
4 Personer
Limemarinerede æbletern
- 1 stort æble
- 1 lime
- 4 fladbrød eller 4 skiver hvedebrød, 200 g
- eventuelt 1/2 bundt frisk koriander
Del og print opskriften
Tilberedning
Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen.
Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1 cm. Varm olien op i en gryde og svits karrypastaen heri et øjeblik. Tilsæt grøntsagerne og svits dem, til løgene er klare i kanten. Tilsæt den sigtede suppe, linser og krydderier. Supplér eventuelt med vand eller bouillon. Der skal være ca. 1½ l suppe. Kog suppen i ca. ½ time til linserne begynder at koge ud.
Tilsæt det strimlede kyllingekød, varm suppen igennem og smag den til med salt og peber og eventuelt mere karrypasta og ingefær.
Limemarinerede æbletern: Skær æblet i små tern og pres saften af limefrugten over dem.
Servér suppen meget varm med de limemarinerede æbletern på toppen og pynt eventuelt med friske korianderblade. Spis brød til.
Tip! I stedet for hele kyllingelår kan du anvende en hel kylling eller kyllingeunder- eller overlår. Det hurtigste er at bruge kyllingefilet eller kyllingeinderfilet og færdig hønsebouillon. Skær kødet i små tern og tilsæt det, når suppen er ved at være færdig efter ca. ½ time, og kog det sammen med suppen i ca. 10 minutter.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
59 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet