Forside > Sundhed > Opskrifter > Sac kavurma – Lammegryde med peberfrugter
Aftensmad

Sac kavurma – Lammegryde med peberfrugter

Ingredienser

4 Personer

  • 500 g magert lammesmåkød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 lange tynde grønne peberfrugter
  • 3 tomater
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Chilipulver
  • Tilbehør

    • 4 dl fuldkornsbulgur
    • 1 håndfuld persille

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Sac kavurma
    Skær kødet i meget små tern. Varm olien på en stor slip let pande. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 30 minutter til kødet er brunet på alle sider.

    Pil løgene og hak dem groft, hak hvidløgene fint og skær peberfrugterne i små tern eller skiver. Vend dem med kødet og forsæt med at stege.

    Skær tomaterne i tern, vend dem med kød og grøntsager og steg endnu 5 minutter.

    Smag til med salt, rigeligt peber og chilipulver.

    Tilbehør
    Kog fuldkornsbulgur som angivet på emballagen.

    Servér retten med et drys hakket persille og kogt bulgur.

    Tip! Servér evt. retten med salat. I stedet for bulgur kan du servere kogte fuldkornsris. Der kan tilføjes lidt røræg i retten som pynt.

    Frugt og grønt*

    Ca. 125 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2200 KJ
    (550 kcal)

    Kulhydrat

    66 g

    Fedt

    16 g

    Heraf mættet fedt

    5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet