Ingredienser
4 Personer
Dej
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 200 g hvedemel
- 300 g fuldkornsmel
Fyld
- 2 løg
- 1 bundt persille
- 1 rød peberfrugt
- 2 lange grønne peberfrugter
- 300-400 g hakket oksekød, 3-7 %
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. chilipulver eller - flager
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 spsk. raps- eller olivenolie
Del og print opskriften
Tilberedning
Dej
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens tilberedes fyldet.
Fyld
Pil og hak løg og persille fint. Skær peberfrugt i små tern. Bland løg, persille og peberfrugter med kød, tomater, citronsaft, salt, peber, chili, tomatpuré og olie.
Etli ekmek
Tænd ovnen på 225 grader.
Del dejen i 8 stykker. Tryk dejen ud på et stykke bagepapir med våde hænder, til de har længde som bagepladen og er ca. 5 cm brede og tynde.
Fordel fyldet ovenpå dejen. Bag brødene til bundene er sprøde, ca. 20 minutter.
Tip! Rul eventuelt dejen ud med en kagerulle i stedet for at trykke den ud med hænderne. Servér eventuelt etli ekmek som hovedret til 6 personer med en stor skål salat.
Frugt og grønt*
Ca. 100 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1500 KJKulhydrat
53 gFedt
11 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet