Forside > Sundhed > Opskrifter > Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata
Aftensmad

Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata

Ingredienser

4 Personer

Risotto

  • 1 stort løg
  • ½ knoldselleri
  • 2 pastinakker
  • 2 stk. kyllingebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g pancetta
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8-10 dl bouillon
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 25 g parmesanost
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Gremolata

  • 1 bundt persille
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 fed hvidløg

Tilberedning

Hak løget. Skræl knoldselleri og pastinakker og skær dem i små tern. Skær kyllingebryststykkerne i små tern.

Varm halvdelen af olien på en pande, og steg pancettaen næsten sprød. Tag den af panden og afdryp på et stykke køkkenrulle. Varm resten af olien på panden og steg knoldselleri, pastinakker og presset hvidløg et øjeblik, uden at det tager farve. Tilsæt kylling og ris og vend godt rundt. Hæld hvidvin på panden, og lad den fordampe. Tilsæt rosmarin, og spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 minutter.

Tilsæt reven parmesanost og stegt pancetta og vend rundt. Smag risottoen til med salt og peber.

Hak persillen, riv skallen af citron og vend med presset hvidløg.

Servér risotto med drys af gremolata.

Frugt og grønt*

Ca. 220 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2600 kj
(600 kcal)

Kulhydrat

78 g

Fedt

18 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet