Forside > Sundhed > Opskrifter > Toscansk pasta
Aftensmad

Toscansk pasta

Ingredienser

4 Personer

  • 1 løg
  • 1 grøn chili
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g bacon i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 300 g hakket svinekød 6 % fedt
  • 1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 300 g fuldkorns pastapenne
  • 25 g hel parmesanost
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 lille håndfuld persille
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten.

    Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs.

    Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

    Kog pastaen som angivet på emballagen.

    Servér pasta med kød, revet parmesanost, citronskal og hakket persille.

     

     

     

     

    Frugt og grønt*

    Ca. 285 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2100 KJ
    (500 kcal)

    Kulhydrat

    64 g

    Fedt

    15 g

    Heraf mættet fedt

    4.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet