Forside > Sundhed > Opskrifter > Chokoladesmåkager med nødder
Dessert

Chokoladesmåkager med nødder

Ingredienser

4 Personer

  • 75 g hasselnødder
  • 25 g mørk chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk. hasselnøddeolie eller smagsneutral rapsolie
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Ca. 45 stk. 

    Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.

    Rul ca. 45 små kugler af dejen.

    Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.

    Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune.

    Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

    Energifordeling*

    753 KJ
    (179 kcal)

    Kulhydrat

    29 g

    Fedt

    6 g

    Heraf mættet fedt

    0.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet