Forside > Sundhed > Opskrifter > Æblekage med marcipan, appelsin og kanel
Dessert

Æblekage med marcipan, appelsin og kanel

Ingredienser

12 Personer

  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1-2 tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg str. L
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. ægte vaniljesukker
  • 250 g ægte marcipan
  • 1 ubehandlet appelsin
  • 100 g græsk yoghurt eller kvark 1 %
  • 4 æbler
  • Tilberedning

    1 kage/12 personer

    Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Pisk æggene luftige med rørsukker og vaniljesukker, og vend melet i. Riv marcipanen groft og riv appelsinskallen fint. Rør marcipan og appelsinskal i dejen sammen med græsk yoghurt eller kvark.

    Pres appelsinsaften op i en stor skål. Skræl æblerne, fjern kerner og skær dem i stykker på 2-3 cm. Vend æblestykkerne i appelsinsaften, og vend dem i dejen. Fyld den i en rund form (22-24 cm) foret med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Tjek med et træspyd, om den er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist.