Forside > Sundhed > Opskrifter > Svinekæber i øl med rodfrugter, æbler og ristet boghvede
Aftensmad

Svinekæber i øl med rodfrugter, æbler og ristet boghvede

Ingredienser

4 Personer

Svinekæber i øl

  • i øl
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • ca. 700 g afpudsede svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 50 g bacon i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øl 33 cl, fx Brown Ale eller anden mørk øl
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 50 g boghvede
  • 2 æbler
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 50 g grønkål

Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Tilberedning

Hak løgene. Skræl gulerødder og knoldsel­leri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel. Steg baconen sprød i en stege­gryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom bacon og grønsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.

Rist boghveden sprød og gylden på en tør pande. Skær æblerne i både. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i skiver. Vend æblerne forsigtigt i retten og smag til med salt, peber og eventuelt lidt balsamicoeddike.

Servér retten på kålblade med drys af ristet boghvede og med groft brød til.

 

 

 

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2700 kj
(650 kcal)

Kulhydrat

69 g

Fedt

21 g

Heraf mættet fedt

6 g

* pr. person, medmindre andet er angivet