Ingredienser
4 Personer
Rabarberkompot
- 200 g renset rabarber
- 75 g sukker
- Korn af 1 stang vanilje
Gærdej
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 spsk. rapsolie
- 1 tsk. flage salt
- 1 tsk. kardemomme
- 25 g sukker
- 200 g hvid fuldkornshvede
- ca. 150 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Romglasur
- 100 g flormelis
- Lidt kogende vand
- Få dråber romessens
Del og print opskriften
Tilberedning
12 stk.
Rabarberkompot
Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den.
Gærdej
Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt olie, salt, kardemomme og sukker. Ælt hvid hvede og dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud til en frikant ca. 40 x 30 cm. Smør rabarberkompot på dejen, og rul den forsigtigt sammen på den lange led, som til en roulade. Skær forsigtigt dejen ud i 14 stykker, og læg dem med snippen nedad i små folieforme. Alternativt i en rund lidt større form. Lad sneglene hæve ca. 30 minutter.
Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Romglasur
Rør flormelis med lidt kogende vand og romessens til en glasur. Dekorér sneglene med glasuren.
Energifordeling*
700 KJKulhydrat
36 gFedt
2 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet