Forside > Sundhed > Opskrifter > Rabarbersnegle med romglasur
Dessert

Rabarbersnegle med romglasur

Ingredienser

4 Personer

Rabarberkompot

  • 200 g renset rabarber
  • 75 g sukker
  • Korn af 1 stang vanilje

Gærdej

  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. flage salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 25 g sukker
  • 200 g hvid fuldkornshvede
  • ca. 150 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Romglasur

  • 100 g flormelis
  • Lidt kogende vand
  • Få dråber romessens

Del og print opskriften

Tilberedning

12 stk.

Rabarberkompot
Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den.

Gærdej
Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt olie, salt, kardemomme og sukker. Ælt hvid hvede og dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Rul dejen ud til en frikant ca. 40 x 30 cm. Smør rabarberkompot på dejen, og rul den forsigtigt sammen på den lange led, som til en roulade. Skær forsigtigt dejen ud i 14 stykker, og læg dem med snippen nedad i små folieforme. Alternativt i en rund lidt større form. Lad sneglene hæve ca. 30 minutter.

Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Romglasur
Rør flormelis med lidt kogende vand og romessens til en glasur. Dekorér sneglene med glasuren.

Energifordeling*

700 KJ
(170 kcal)

Kulhydrat

36 g

Fedt

2 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet