Forside > Sundhed > Opskrifter > Fuldkornsknækbrød med frø
Snacks

Fuldkornsknækbrød med frø

Ingredienser

4 Personer

  • 75 g havregryn
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g kerner, frø fx solsikke, hørfrø og græskarkerner
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk græskarkerner til pynt
  • Tilberedning

    10 stk.

    Tænd ovnen på 185 grader.

    Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.

    Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir.

    Skær dejen ud i firkanter på ca. 5 × 8 cm, og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med græskarkerner.

    Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.