Forside > Sundhed > Opskrifter > Broccoliboller
Snacks

Broccoliboller

Ingredienser

4 Personer

10 boller

  • 1 lille broccolihoved, 400 g
  • 2 dl kogende vand
  • 2 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 50 g gær
  • 50 g solsikkefrø
  • 2 tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • Ca. 400 g hvid fuldkornshvedemel
  • ½ dl mini- eller skummetmælk til pensling

Tilberedning

Del broccoli i buketter, og damp dem i vandet i 3-4 min. Tag gryden af varmen og blend. Kom broccoli og kogende vand i en skål sammen med yoghurt og afkøl til fingervarmt, inden gæren opløses heri. Tilsæt solsikkefrø, salt og havregryn, og ælt hvid fuldkornshvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er fugtig og sammenhængende. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Form dejen til 10 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med mælk, og bag bollerne i forvarmet ovn ved 220 grader varmeluft i ca. 20 min., til de er gyldne.

Tip! Hvid hvede er en fuldkornshvede, og fuldkorn er sundt for hjertet. Hvid hvede er nem at arbejde med og giver god smag til dine fuldkornsboller.