Ingredienser
4 Personer
10 boller
- 1 lille broccolihoved, 400 g
- 2 dl kogende vand
- 2 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 50 g gær
- 50 g solsikkefrø
- 2 tsk. salt
- 100 g havregryn
- Ca. 400 g hvid fuldkornshvedemel
- ½ dl mini- eller skummetmælk til pensling
Del og print opskriften
Tilberedning
Del broccoli i buketter, og damp dem i vandet i 3-4 min. Tag gryden af varmen og blend. Kom broccoli og kogende vand i en skål sammen med yoghurt og afkøl til fingervarmt, inden gæren opløses heri. Tilsæt solsikkefrø, salt og havregryn, og ælt hvid fuldkornshvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er fugtig og sammenhængende. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Form dejen til 10 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med mælk, og bag bollerne i forvarmet ovn ved 220 grader varmeluft i ca. 20 min., til de er gyldne.
Tip! Hvid hvede er en fuldkornshvede, og fuldkorn er sundt for hjertet. Hvid hvede er nem at arbejde med og giver god smag til dine fuldkornsboller.
Frugt og grønt*
Ca. 40 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1000 KJKulhydrat
33 gProtein
11 gFedt
5 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
7.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet