Forside > Sundhed > Opskrifter > Panzanellasuppe/Italiensk tomatsuppe med brød
Aftensmad

Panzanellasuppe/Italiensk tomatsuppe med brød

Ingredienser

4 Personer

Panzanellasuppe

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kg modne tomater
  • 1 l vand eller grønsagsbouillon
  • 3 skiver daggammelt hvedebrød, gerne fuldkornsbrød, 150 g
  • 1 bundt basilikum eller oregano
  • salt og peber

Tilbehør

  • 25 g friskrevet parmesan
  • 8 skiver fuldkorns hvedebrød, 400 g

Del og print opskriften

Tilberedning

Hak løg og hvidløg, og svits det i olien i en stor gryde. Skær tomaterne i grove tern, bland dem i løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 minutter under omrøring, til de begynder at dufte og afgive væde. Tilsæt vand eller bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Bryd brødet i mindre stykker, og kog det i suppen i 5 minutter, til det opløser sig lidt og jævner suppen. Hak basilikum eller oregano groft, kom det i suppen, og smag den til med salt og peber.

Servér suppen med groftrevet parmesan til at drysse over og brød ved siden af.

 

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 330 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2194 KJ
(522 kcal)

Kulhydrat

94 g

Fedt

11 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet