Ingredienser
4 Personer
Kyllingeboller
- 1 løg
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 50 g havregryn
- 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
- peber
- 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
Sauce
- 1 løg
- 4 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 200 g babyspinat
- 250 g broccoli
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 spsk. karry
- 5 dl bouillon fra kogning af kødboller
- 1 dl madlavningsfløde 8%
Tilbehør
- 4 dl rå fuldkornsris
Del og print opskriften
Tilberedning
Kyllingeboller
Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.
Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger i overfladen af vandet. Tag dem op med en hulske og hold dem varme. Si bouillonen og gem den.
Sauce
Pil og hak løget groft. Skær bladselleri i skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Del broccoli i buketter.
Varm olien op i en stor dyb slip let pande. Tilsæt karry og svits løg og bladselleri et par minutter. Tilsæt bouillon og broccoli og kog i yderligere 3 minutter. Kom nu madlavningsfløde, spinat, æbler og kødboller i saucen og kog op til spinaten falder lidt sammen. Er saucen for tyk spædes der til med mere bouillon.
Tilbehør
Kog fuldkornsrisene som angivet på emballagen.
Servér risene til kyllingeboller i karry.
Frugt og grønt*
Ca. 225 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2700 KJKulhydrat
89 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet