Forside > Sundhed > Opskrifter > Sort rissalat med æg og tun
Aftensmad

Sort rissalat med æg og tun

Ingredienser

4 Personer

  • 4 dl sorte ris
  • 2 stk. æg
  • 3 stk. store peberfrugter eller 6 små, gule og røde
  • 1 stk. fennikel
  • ½ lille bundt bredbladet persille
  • 150 g rucola
  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • eventuelt 8 ansjoser
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Kog risene efter anvisningen på emballagen, skyl dem og dryp dem godt af i en sigte.

    Kog æggene smilende, cirka 7 minutter, pil dem og del dem i halve.

    Halvér peberfrugterne, læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og sæt dem under ovnens grill, til de får sorte pletter. Læg dem i en skål og læg film over eller kom dem i en plastikpose og luk den tæt. Pil skindet af de grillede peberfrugter, når du kan røre ved dem, og skær dem i store tern. Skær fenniklen i meget tynde skiver, drys dem med en teskefuld salt og lad dem trække i cirka ½ time. Skyl dem fri for salt og dryp dem af.

    Pil bladene af persillestilkene og skyl bladene og salaten. Dræn tunen og del den i mindre stykker. Pisk en dressing af olie, citronsaft og en spiseskefuld vand og smag dressingen til med salt og peber. Skær ansjoserne i små stykker.

    Vend alle ingredienserne på nær æggene med dressingen og anret æggene oven på salaten.

    Retten kan også tilberedes med røde eller brune ris og korn.

    Frugt og grønt*

    Ca. 170 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2250 KJ
    (525 kcal)

    Kulhydrat

    72 g

    Fedt

    19 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet