Forside > Sundhed > Opskrifter > Thaisuppe
Aftensmad

Thaisuppe

Ingredienser

4 Personer

  • 250 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
  • 250 g shiitakesvampe
  • 1 grøn chili
  • 2 grøn peberfrugt
  • 100 g sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/2 liter kyllingefond eller bouillon
  • 250 g fuldkornsnudler
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. flagesalt
  • 200 g edamamebønner
  • 1 bundt frisk koriander
  • 50 g spirer
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side.

    Rengør svampene, og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg.
    Varm olien i en gryde, og steg svampe med hvidløg i 1-2 min. Læg svampene til side.
    Hæld kyllingefond i en gryde og kog op. Tilsæt nudler, peberfrugt, sukkerærter, finhakket chili og kog til nudlerne er møre. Smag til med limesaft, fiskesauce og salt. Kom kylling og hvidløgsstegte svampe i gryden sammen med edamamebønner og kog i ca. 1 min.

    Servér suppen i skåle og top med snittet forårsløg, spirer og koriander.

     

     

     

    Frugt og grønt*

    Ca. 235 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1900 KJ
    (450 kcal)

    Kulhydrat

    53 g

    Protein

    29 g

    Fedt

    11 g

    Heraf mættet fedt

    1.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet