Ingredienser
4 Personer
Rødbedehummus
- 100 g kikærter
- 1 rødbede, ca. 100 g
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. ristet spidskommen
- 1 spsk. tahin
- Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
- Lidt persille til drys
Tilbehør
- 2 fuldkorns pitabrød, ca. 160 g
- 800 g grøntsager fx gulerødder, agurk, kinaradise, glaskål
Del og print opskriften
Tilberedning
Rødbedehummus
Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag.
Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet.
Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med groft revet rødbede, presset hvidløg, spidskommen, tahin, reven skal og saft af citron og olivenolie. Kør og spæd til med kogevandet ca. 1 dl lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med salt.
Tilbehør
Rist pitabrødene og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær dem i stave.
Anret rødbedehummus i en skål og drys med persille. Server med ristet pitabrød og sprøde grønsagsstænger.
Frugt og grønt*
Ca. 225 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1200 KJKulhydrat
40 gProtein
8 gFedt
7 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet