Forside > Sundhed > Opskrifter > Chiaboller
Morgenmad

Chiaboller

Ingredienser

4 Personer

10 boller

  • 5 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ dl chiafrø
  • 2 dl havregryn ca. 70 g
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 300 g hvid fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. havregryn til drys
  • 1 spsk. chiafrø til drys

Del og print opskriften

Tilberedning

Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og chiafrø, og lad det stå i ca. 10 min.
Rør nu havregryn, speltmel og dernæst hvid fuldkornshvedemel i væsken. Ælt, til dejen har konsistens som en tyk grød.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen.
Brug en ske, og form skødesløst dejen til 10 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Dup bollerne med lidt vand og drys med havregryn og chiafrø. Tag den varme plade ud af ovnen, og løft forsigtigt bagepapir med boller over på den varme plade. Sæt pladen i ovnen, og sænk varmen til 220 grader, og bag bollerne i ca. 20 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Energifordeling*

1000 KJ
(250 kcal)

Kulhydrat

39 g

Protein

8 g

Fedt

3 g

Heraf mættet fedt

1 g

Kostfibre

7.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet