Forside > Sundhed > Opskrifter > Spinatboller
Morgenmad

Spinatboller

Ingredienser

4 Personer

  • 300 g frossen helbladet spinat
  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    10 stk.

    Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft.

    Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat.

    Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen længe, til den er sammenhængende, men også lidt klistret.

    Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

    Dyp en stor ske i koldt vand, og brug den til at forme dejen til boller.

    Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir – de må gerne være lidt rustikke –  og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

    Tænd ovnen på 225 grader.

    Bag bollerne i 15-18 minutter, til de er gyldne, og afkøl på en bagerist.

    Energifordeling*

    900 KJ
    (200 kcal)

    Kulhydrat

    37 g

    Fedt

    5 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    Kostfibre

    45 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet