Forside > Sundhed > Opskrifter > Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild
Aftensmad

Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild

Ingredienser

4 Personer

  • 300 g perlebyg
  • 1 stk.løg
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter ca. hønsefond
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g babyspinat
  • 200 g ærter
  • 150 g flødeost light, 12 %
  • 1 bundt dild
  • salt og peber
  • Tilbehør

    • 6 skiver groft brød

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør.

    Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i snitter. Kom spinat, asparges og ærter i perlebyggen og lad den simre yderligere et par min. til spinaten falder sammen.

    Vend forsigtigt flødeosten i, til den er smeltet og perlebygottoen cremet. Smag den til med hakket dild, salt og peber.

    Servér groft brød til.

    Tip! I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller risottoris.

    Frugt og grønt*

    Ca. 150 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2000 KJ
    (476.2 kcal)

    Kulhydrat

    75.1 g

    Fedt

    15.5 g

    Heraf mættet fedt

    5.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet