Forside > Sundhed > Opskrifter > Wokret med oksekød og grønt i østerssauce
Aftensmad

Wokret med oksekød og grønt i østerssauce

Ingredienser

4 Personer

  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g markchampignon
  • ½ kinakål, ca. 500 g
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 500 g oksekød i strimler
  • 2 fed hvidløg
  • 8 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 4 dl vand eller bouillon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • Tilbehør

    • 4 dl fuldkornsjasminris

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ”popper”. Lad dem køle af.

    Skær peberfrugterne i trekantede stykker.

    Rens og halvér champignonerne.

    Skær kinakålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken og bunden og skær kålen i ca. 4 cm brede stykker.

    Varm i 1 spsk. olie op på en pande og brun oksekødet hurtigt på alle sider.

    Tag kødet af panden.

    Varm 1 spsk. olie op i en bredbundet gryde eller wok og steg peberfrugter og champignon ved høj varme, til champignonerne er brune.

    Tilsæt kinakål, som steges med i 2-3 minutter.

    Tilsæt finthakket hvidløg, østerssauce, chilisauce og vand og kog grønsagerne godt igennem i 2-3 minutter, til kålen falder sammen.

    Tilsæt kødet og varm det hele godt igennem.

    Skær forårsløgene i tynde skiver og hak korianderen groft.

    Servér retten drysset med forårsløg, sesamfrø og koriander og med kogte ris til.

    Frugt og grønt*

    Ca. 286 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2751 KJ
    (655 kcal)

    Kulhydrat

    87 g

    Fedt

    17 g

    Heraf mættet fedt

    4 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet