Forside > Sundhed > Opskrifter > Avocadosalat med sprød kål og chili
Aftensmad

Avocadosalat med sprød kål og chili

Ingredienser

4 Personer

Avocadosalat med sprød kål og chili

  • 1 stort spidskål, 800 g
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 200 g edamamebønner
  • 1 dåse sorte bønner, 240 g
  • 1 grøn chili
  • 1 bundt purløg
  • Peber
  • 2 avocadoer
  • Saft af ½ citron
  • Saft af 1 lime

Del og print opskriften

Tilberedning

Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamamebønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak purløg og vend i salaten sammen med chili og pres limesaft over. Smag salaten til med peber.

Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocado i tynde skiver. Dryp med citronsaft. Top salaten med avocadoer.

 

Tip! Salaten kan også serveres til frokost på et stykke rugbrød og med pocheret æg.

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1100 KJ
(250 kcal)

Kulhydrat

29 g

Protein

13 g

Fedt

8 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet