Forside > Sundhed > Opskrifter > Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble
Aftensmad

Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble

Ingredienser

4 Personer

  • 1 løg
  • 1 spidskål
  • 100 g vindruer uden sten
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt karry
  • 400 g kalkun i tern
  • 5 dl letmælk
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
  • Tilbehør

    • 4 dl fuldkornsris, 320 g
    • 2 gulerødder
    • 50 g rosiner

    Tilberedning

    Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og vend med gulerødder og rosiner til råkostsalat. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.

    Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kalkunkød og steg ved god varme. Tilsæt 3 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.

    Kog risene som angivet på emballagen. Skræl gulerødderne, og giv dem en tur på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med rosiner.

    Servér kalkun i karrysauce med fuldkornsris og råkostsalat.

    Frugt og grønt*

    Ca. 330 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2800 kj
    (660 kcal)

    Kulhydrat

    104 g

    Fedt

    12 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet