Forside > Sundhed > Opskrifter > Braiserede oksekæber i mørkt øl
Aftensmad

Braiserede oksekæber i mørkt øl

Ingredienser

4 Personer

Braiserede oksekæber

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • 700 g oksekæber (cirka)
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. chipotle
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 33 cl mørk øl
  • 4 dl oksefond
  • 1 dåse bønner
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber

Jordskokmos

  • ½ kg jordskokker
  • 2 bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Tilberedning

Braiserede oksekæber
Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern.

Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne.

Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og læg låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader, og lad kødet stege i ca. 3 timer.

Findel kødet i gryden med en gaffel. Afdryp og skyl bønnerne, og kom dem i gryden til kødet. Lad det yderligere simre i ca. 15 minutter. Vend godt rundt og smag til med salt og peber.

Jordskokmos
Skræl jordskokker og kartofler og skær i mundrette stykker. Kog jordskokker og kartofler med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker, og kog til det er mørt. Hæld kogevandet fra, og blend med mælk, olivenolie og evt. lidt af kogevandet. Smag til med salt og peber.

Servér oksekæber med jordskokmos. Pynt med hakket persille.