Forside > Sundhed > Opskrifter > Rugbrøds-tarteletter med sommersalat
Aftensmad

Rugbrøds-tarteletter med sommersalat

Ingredienser

4 Personer

Rugbrødstarteletter

  • 200 g rugbrød
  • 1 æg
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie

Sommersalat

  • 1 dl rygeost
  • 200 g skyr
  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • peber
  • evt. lidt salt

Tilbehør

  • 1 håndfuld ærtespirer
  • 1 bundt purløg
  • 1 salathoved
  • 3 tomater

Tilberedning

Ca. 16 stk.

Rugbrødstarteletter
Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter. Tag dem forsigtigt ud af formene, og bag dem endnu 4-5 minutter i ovnen, så de bliver helt gennembagte. Lad dem køle af.

Sommersalat
Pisk rygeost sammen med skyr. Skær agurk og radiser i tynde skiver, og vend i dressingen. Smag til med peber og evt. salt.

Fordel sommersalaten i rugbrødstarteletterne lige inden servering. Pynt med ærtespirer. Drys med finthakket purløg og friskkværnet sort peber. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær tomaterne i både. Bland salat og tomater og servér til tarteletterne.

Tip! Servér rugbrødstarteletterne som forret, eller brug dem på en buffet.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1100 kj
(270 kcal)

Kulhydrat

34 g

Fedt

1 g

Heraf mættet fedt

0 g

* pr. person, medmindre andet er angivet