Forside > Sundhed > Opskrifter > Rødspætter i krydret sojasauce
Aftensmad

Rødspætter i krydret sojasauce

Ingredienser

4 Personer

  • 2 røde peberfrugter
  • 300 g skrællet græskar, fx hokkaido
  • 1 squash
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ¾ dl sojasauce
  • 500 g rødspættefileter
  • salt
  • Tilbehør

    • 4 dl brune jasminris
    • 1 bundt koriander

    Tilberedning

    Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs majsstivelsen i sojasaucen og jævn saucen med blandingen. Rul rødspættefileterne sammen, drys dem med salt og læg dem ovenpå grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad fisken dampe ved jævn varme i 5 minutter.

    Servér fisken med grøntsager, sauce, kogte ris og et drys friske koriander.

    Tip! I stedet for græskar kan du bruge søde kartofler.