Ingredienser
4 Personer
Kartoffel-jordskokmos
- 1 kg kartofler
- 700 g jordskokker
- evt. 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
- salt og peber
- lidt fintrevet muskatnød
Løg og bacon
- 150 g bacon i skiver
- 4 store løg
- 1 håndfuld timian
Tilbehør
- 2 æbler
Del og print opskriften
Tilberedning
Kartoffel-jordskokmos
Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Løg og bacon
Skær baconen i tern, og brun dem på en pande ved middelhøj varme. Læg dem på et stykke fedtsugende køkkenrulle på en tallerken. Hak løgene, og brun dem i fedtstoffet på panden, til de er klare og gyldne. Skyl timianen, og pluk bladene af. Bland bacon og løg med timian.
Skær æblet i både. Anret mosen på 4 tallerkner, og fordel løgbaconblandingen oven på mosen og servér med æblebåde.
Frugt og grønt*
Ca. 275 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2000 KJKulhydrat
76 gFedt
14 gHeraf mættet fedt
4.4 g* pr. person, medmindre andet er angivet