Forside > Sundhed > Opskrifter > Brændende kærlighed med jordskokker
Aftensmad

Brændende kærlighed med jordskokker

Ingredienser

4 Personer

Kartoffel-jordskokmos

  • 1 kg kartofler
  • 700 g jordskokker
  • evt. 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • salt og peber
  • lidt fintrevet muskatnød

Løg og bacon

  • 150 g bacon i skiver
  • 4 store løg
  • 1 håndfuld timian

Tilbehør

  • 2 æbler

Del og print opskriften

Tilberedning

Kartoffel-jordskokmos
Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Løg og bacon
Skær baconen i tern, og brun dem på en pande ved middelhøj varme. Læg dem på et stykke fedtsugende køkkenrulle på en tallerken. Hak løgene, og brun dem i fedtstoffet på panden, til de er klare og gyldne. Skyl timianen, og pluk bladene af. Bland bacon og løg med timian.

Skær æblet i både. Anret mosen på 4 tallerkner, og fordel løgbaconblandingen oven på mosen og servér med æblebåde.

Frugt og grønt*

Ca. 275 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2000 KJ
(480 kcal)

Kulhydrat

76 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

4.4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet