Forside > Sundhed > Opskrifter > Rugbrødsboller med chokolade
Morgenmad

Rugbrødsboller med chokolade

Ingredienser

4 Personer

  • 1 mørk hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g chiafrø
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g mørk chokolade
  • ca. 275 g hvid fuldkornshvedemel
  • Tilberedning

    12 stk.

    Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rugkerner, frø, kakao og salt og rør godt sammen. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med hvid fuldkornshvede. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Det gøres bedst med en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret. Sæt dejen tildækket til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.

    Form dejen til 12 boller med to skeer, og fordel bollerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 minutter.

    Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

    Tip! Energifordelingen herunder er pr. rugbrødsbolle.