Forside > Sundhed > Opskrifter > Jordskoksuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød
Aftensmad

Jordskoksuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød

Ingredienser

4 Personer

Jordskoksuppe

  • 1 løg
  • 750 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 æbler
  • salt og peber
  • frisk timian

Kartoffelbrød

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød
  • 100 g revet ost 30+
  • 4 store kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 kviste rosmarin

Tilberedning

Jordskoksuppe
Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, fjern stilke og kernehuse, og skær dem i mindre stykker.

Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og rosmarin i et par minutter. Hæld bouillon ved, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til jordskokkerne er møre.

Blend suppen til en ensartet konsistens. Spæd eventuelt til med mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber, og top suppen med æbler og frisk timian.

Kartoffelbrød
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Top med ost. Skær kartoflerne i ultratynde skiver, og fordel dem taglagt på brødene.

Dryp olivenolie over, og bag brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Drys med hakket rosmarin, og servér brødene til suppen.

Tip! Trænger du til variation? Så erstat mængden af jordskokker med knoldselleri, og lav en sellerisuppe i stedet.