Forside > Sundhed > Opskrifter > Buddha bowl med kylling, bønner og guacamole
Aftensmad

Buddha bowl med kylling, bønner og guacamole

Ingredienser

4 Personer

Buddha bowl

  • 400 g kyllingebryststykker
  • 2 dåser bønner, fx sorte bønner eller kidneybønner

Grønt

  • ½ spidskål
  • 300 g aspargesbroccoli
  • 2 majskolber
  • 400 g tomater

Guacamole

  • 2 avokadoer
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %

Topping

  • 50 g løgspirer
  • 1 lille bundt bredbladet persille eller koriander

Tilberedning

Buddha bowl
Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, så det dækker, og kog i ca. 12 minutter. Afdryp kyllingen, og findel den med to gafler.

Skyl bønnerne godt i en sigte og afdryp.

Grønt
Snit kålen fint. Klargør asparges-broccoli.

Fjern de yderste blade og skægget af majsene. Halvér majsene, og kom dem i en gryde med vand, så det dæk­ker. Kog majsene i ca. 5 minutter. Det sidste minut koges aspargesbroccoli med. Afdryp grønsagerne, og skær majsene fra kolberne.

Halvér tomaterne.

Guacamole
Halvér avocadoerne, fjern stenene og mos avocadoerne i en blender. Tilsæt presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og yoghurt og blend til en guacamole.

Anret kål, bønner, kylling, aspargesbroccoli, majs, tomater og guacamole i skåle. Top med spirer og krydder­urter.