Forside > Sundhed > Opskrifter > Æblekage med kanel
Dessert

Æblekage med kanel

Ingredienser

4 Personer

Æblekage

  • 150 g sukker
  • 210 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ dl nøddeolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 æbler
  • 25 g mandelflager

Kardemommecreme

  • 3 dl skyr
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Tilberedning

1 kage = 10 stk

Æblekage
Bland sukker, mel, salt, kanel, natron og bagepulver sammen. Riv ingefæren fint. Rør ingefær, mælk, nøddeolie og citronsaft sammen med alle de tørre ingredienser. Fjern kernehusene fra æblerne, skær dem i store tern, og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform ca. 22 cm i diameter og drys med mandelflager.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Prik i kagen med en tandstik, sidder der dej på, skal kagen bage længere.

Kardemommecreme
Rør skyr med kardemomme.

Servér kagen med eller uden kardemommecreme.

Tip! I stedet for mandelflager kan du bruge hasselnøddeflager, hakkede mandler eller nødder. Nøddeolie kan købes i velassorterede supermarkeder. Du kan bruge smagsneutral rapsolie i stedet for. Kagen er uden æg, og har du lyst til at lave den helt vegansk, kan du bruge alle slags plantemælk i stedet for almindelig mælk.